1. Hack a Day

Hack a Day her gün Dünyanın her yerinden kısa öğretici bilgiler ve her hafta derinlemesine ‘Nasıl Yapılır’ rehberliği sunmaktadır.

2. eHow

eHow ziyaretçilerine araştırma yeteneği kazandırmaya, onlara projelerini tamamlamaları için çözümler ile ipuçları sağlamaya ve tartışma ortamı sunmaya adanmış bir çevrimiçi topluluk.

3. MAKE Magazine

DIY (do-it-yourself) yani ‘kendin yap’ felsefesini hayatınıza getirmeye adanmış bir site. Birbirinden harika ve özgün kendin yap projeleri ile dolup taşan bu zengin kaynak sahip olduğumuz teknolojileri kendi kendinize yapma fırsatı sunuyor.

4. wikiHow

Dünyanın en büyük ve en kaliteli ‘nasıl elle yapılır’ materyallerini üretmek ve paylaşmak için kurulmuş kullanıcı tabanlı işbirliği.

5. Lifehacker

Ödüllü bu blogda ipuçları, kısa yollar ve işleri nasıl daha akıllıca ve verimli bir şekilde yapabileceğinize dair indirilebilen materyaller bulabilirsiniz.

6. Instructables

MAKE benzeri Instructables da web tabanlı, hevesli insanların projelerini paylaştığı, neyi nasıl yaptıklarını anlattıkları ve başkalarıyla etkileşime geçerek yeni beceriler öğrenmenize olanak sağlayan bir belgeleme platformu.

7. Merriam-Webster Online

Dijital çağda, yazılı İngilizce ile iletişim kurmak hayatımızda olmazsa olmazlardan biri… MW.com İngilizcenizi geliştirmeniz için mükemmel bir kaynak.

8. Lumosity

Eğlenceli ve eğitici beyin eğitim oyunları oynayarak hafızanızı ve beyninizi geliştirebilirsiniz.

9. 5min Life Videopedia

Birbirinden eğitici videolar ve kendin yap projeleri ile dolu bir hazine.

10. StumbleUpon

Araması binlerce saat alacak kaynakları ilgi alanlarınıza göre saniyeler içinde size sunan ve sizinle aynı ilgi alanına sahip kullanıcıların listelerinden tavsiyeler veren inanılmaz bir öneri motoru. Örneğin fotoğrafçılık, sağlık ya da güzellik gibi ilgi alanlarınızı seçin; ilgi alanınızla ilgili binlerce kaynak size gelsin.

11. Work.com

Yeni başlayan girişimciler için, ne-nasıl yapılır konusunda rehberlik sunan, geniş kapsamlı bir rehber site.

12. Howcast

Howcast kullanıcı fikirlerini profesyonel videolarla bir araya getiren ve kısa, harika ve öğretici içerikler sağlayan bir web sitesi.

13. VideoJug

Bu sitede yer alan video içerikleri size ‘nasıl yapılır’dan ‘bir uzamana sorun’a kadar birçok öğretici bilgiyi bir araya getiriyor ve hayata dair her şeyi adım adım öğrenmenize yardımcı oluyor.

14. MakeUseOf

Daha üretken olmanızı sağlayacak yaratıcı web siteleri, bilgisayar ipuçları ve indirilebilen içerikler sunan özellikleri ile dolu dolu bir blog.

15. WonderHowTo

Bu site sadece tek bir bir örgütlenme ilkesi üzerine odaklanıyor: gerçekten eğitici ve ücretsiz ‘nasıl yapılır’ videolarını toplayıp bir araya getirmek.

16. SuTree

Web dünyasının dört bir aynından videoyu bir araya getiren bir diğer faydalı site.

17. Zen Habits

Nihai verimlilik ve kendini geliştirme üzerine bir blog. Zen Habits; hayatımızdaki günlük kaos arasında size kolaylık sağlayan, karmaşıklıktan kurtulup neyin önemli olduğunu bulma ve mutluluk ve denge yolunda size rehberlik edecek bir içerik cenneti…

18. About.com Videos

‘Nasıl yapılır’ videoları ile dolu, bir diğer bol içerikli ve zengin kaynak.

19. PCWorld How-To

Bilgisayarlarınızı ya da diğer elektronik aletlerinizi kendi kendinize tamir ve modifiye etmek istiyorsanız, birbirinden öğretici kaynakları bulacağınız bu siteye bakabilirsiniz.

20. Spreeder

Okuma hızını geliştirmek isteyenler için eşsiz bir web sitesi.

uplifers.com